DZS DE ZEEUWSE SLAKKENTUIN

De Zeeuwse Slakkentuin is in het voorjaar van 2016 gestart met het kweken van Escargots. Het begon allemaal met een groot aquarium in de tuin, gevuld met prachtige slakken van het ras Helix Aspersa Maxima. Het aquarium bleek al snel te klein. Het beviel de slakken zo goed dat ze al snel begonnen met eitjes te leggen. Er volgde vele nieuwe nakomelingen waardoor er behoefte ontstond naar meer ruimte. Er werd uitgekeken naar een nieuw onderkomen en deze werd al snel gevonden op volkstuinencomplex Cityseeds in Middelburg. In de warme zomer van 2016 hebben we dan ook hard gewerkt aan de totstandkoming van De Zeeuwse Slakkentuin.

 

In het vroege voorjaar van 2017 is de inrichting van de slakkentuin voltooid en zijn we begonnen met het inzaaien van de moestuin waar wij de verse groente kweken voor de slakken. Gesteund door lokale ondernemers kunnen de slakken het hele seizoen verse groente, fruit en kruiden eten.

 

I.v.m. woningbouw moest De Zeeuwse Slakkentuin noodgedwongen een ander onderkomen zoeken en kwam na een oproep op social media bij Versmarkt Overwater terecht en verhuisde begin 2018 naar de nieuwe locatie. De kwekerij werd uitgebreid met 50.000 slakken die heel veel eitjes legden zodat de eerste Zeeuwse Slakkenkaviaar ontwikkeld kon worden.

 

Begin 2019 is De Zeeuwse Slakkentuin verhuisd naar 't Hof Cleene Hooge aan de Cleene Hoogeweg 1a in Middelburg waar een volledige binnenkweekruimte is opgezet voor de productie van slakkeneitjes die deels gebruikt worden voor het opkweken van babyslakjes tot volwassen slakken in onze buitentuin en deels voor de productie van slakkenkaviaar.

Daarnaast heeft De Zeeuwse Slakkentuin onlangs zijn assortiment uitgebreid met de kweek van microgreens. 

 

Informeer geheel vrijblijvend via;

email: info@dezeeuwseslakkentuin.nl

tel:06-29104210

Facebook en Instagram